Velkommen til Sunday Studio

Fra vores studie i hjertet af Aarhus leverer vi film, VFX, motion graphics og visuel kommunikation af højeste kvalitet til en lang række danske og internationale virksomheder og organisationer. Vi fungerer både som et full-service produktionshus og som underleverandør til bl.a. produktionselskaber og reklamebureauer.

Med 12 års erfaring og hundredevis af produktioner i bagagen, bliver der altid taget udgangspunkt i den gode historie og optimale løsning i forhold til målsætning og budget.

Vores kernemedarbejdere kommer fra en fortid i reklame-, animationsfilm- og spilbranchen. Vi lægger stor vægt på, at det er det samme kreative hold, der er med fra det indledende møde og frem til din film kører på den ønskede platform. Vores erfaring er, at netop det, er med til at skabe et højt niveau og en øget værdi til din produktion.

Et full-service produktionshus

Vores fornemste opgave, er at skabe værdi for dig som kunde; for dit produkt og din målsætning. Uanset opgavens størrelse og omfang, vil vi hos Sunday altid gå til den med samme omhyggelighed og høje ambitionsniveau.

Vi er altid klar til en uforpligtende snak omkring dit behov, vision eller specifikke ønske, så tøv ikke med at kontakte os – vi glæder os til at høre fra dig!

René Mastrup // Kreativ chef
rm@sundaystudio.com
(+45) 5121 9022

Nedenfor vil vi give dig indsigt i nogle af de færdigheder vi tilbyder og forhåbentlig inspirere til et spændende samarbejde.

VI ER HISTORIEFORTÆLLERE

Et grundigt forarbejde og tæt dialog med kunden sikrer, at vi får realiseret den bedste ide, og derved kan skabe bedste process og det stærkeste slutprodukt. 

Fortællingen

Film, kommunikation, reklame, Computergenerede billeder (CGI), underholdning, videndeling, information, opråb eller noget helt tredje? For os vil omdrejningspunktet altid være historiefortællingen. 

At producere film er en kompleks proces, og det kan være svært at se slutproduktet for sig. Afhængig af kompleksitet og budget, udvikler vi konceptart, visuelle eller skriftlige storyboards, moodboards eller animationstests (animatics) til vores produktioner. Et ordentligt forarbejde ud fra den rigtige idé skaber tryghed og forståelse for både kunde og producent. Vi ønsker at inddrage vores kunder og beslutningstagere i, hvad vi forventer at se i en færdig produktion.

Emotionel kommunikation

Film er et medie, der taler til mere end fornuften – den taler også til vildskaben, glæden, sorgen, længslen, passionen mv. Vi skal skabe en reaktion, som derved vil skabe værdiforøgelse for dig som kunde.

I nogle tilfælde kommer vores kunde med en reference, en klar vision eller et storyboard. Uanset hvad udgangspunktet er, så trækker vi på vores mangeårige erfaring til at skabe noget unikt.

FANG LYSET

Det handler om hvad der fanges indenfor rammen.

Det fulde overblik

Hos Sunday Studio vil vi altid kunne tage det fulde kreative og tekniske ansvar. For at få løftet opgaven bedst muligt arbejder vi ofte med specialiserede filmproduktionshold, som er håndplukkede specielt til opgaven. Vores erfaring med studie- og locationfilmoptagelser, filminstruktion og VFX supervision er omfattende.

Vi kan varetage og overvåge alle facetter af set-optagelser – lige fra casting af skuespillere, location scouting, valg af udstyr og filmstudie, style- og makeupartister, rekvisitter og kulisseopbygning.

De optimale valg og beslutninger

Fordi vi selv står for hele produktionsforløbet og postproduktionen, vil det ofte reducere omkostningerne tidsmæssigt og økonomisk. Vi vil have optimal værdi ud af hver time på filmsettet, og der er ingen unødvendige led, misforståelser eller overleveringer der kan fordyre produktionen.

Vi ser det som en grundlæggende præmis, at både producer og instruktør er i tæt dialog med kunden under optagelserne, så alle er glade for processen og resultatet når dagen(e) er omme. 

ILLUSIONER SOM HÅNDVÆRK

3D, CGI, VFX, animation, tracking, væskesimuleringer, greenscreen keying, compositing, rotoscoping, motion capture etc. – det kræver mange kompetencer at skabe den ønskede illusion. Vi mestrer dem alle.

Den redigerede virkelighed

Stort set alle filmproduktioner indeholder visuelle effekter (VFX). Hos os vil der som oftest være VFX-elementer i vore egne produktioner, det kunne også være som VFX underleverandør på produktioner til TV-serier, feature- og animationsfilm – eller i noget helt tredie.

Output i verdensklasse

Vi kan løse alle visuelle idéer eller scener. Uanset om det drejer sig om at fjerne elementer i optagelser, tilføje nye, integrere karakterer eller skabe CGI verdener helt fra bunden, så er vi både kreativt, visuelt og teknisk rustede til hvilken som helst udfordring.

For os er det en selvfølge, at det visuelle output er i verdensklasse og det afsluttende efterarbejde som grading og mastering har høj prioritet.

FORM OG BEVÆGELSE

3D-modellering og animation er en fundamental del af vores arbejdet med visuelle effekter og historiefortælling.

Form, overlade, lys og skygge

Når virkelighedens fysiske elementer skal “tæmmes”, kan computerskabte billeder (CGI) gøre arbejdet nemmere, mere håndterbare, flottere, transparente eller splittede i smådele. Det kan være en komplet verden i 3D eller delelementer integreret i filmoptagelser.

Masse, tyngde og materiale

3D-modellering og animation er en fundamental del af vores daglige arbejde med post-produktion på film. CGI kan benyttes i et utal af situationer –  uanset om vi skal bevæge os gennem et meteoritbælte i et rumskib eller sælge fornemmelsen af en kold øl, er det vigtigste for os, at budskabet formidles og illusionen sælges.

PIXELS MED PERSONLIGHED

En karakter kan bruges som kommunikator og bl.a. skabe målrettede associationer i brandingøjemed.

Dans klovn, dans!

Karakteranimation er en disciplin for sig selv. Sunday Studio er oprindeligt startet med netop dette formål  – at bygge og skabe liv til 3D karakterer.

Om det er fotorealistiske karakterer, tegneserieagtige figurer eller noget helt tredje er ikke afgørende. Karakteren skal udstråle og udtrykke det, som gavner produktet og narrativet optimalt. Uanset om karakteren kræver en animators fortolkning, eller den løses bedre med motion capture, har vi stor erfaring med det.

Vi designer, bygger, shader, rigger og animerer 3D karakterer.

GRAFIK I BEVÆGELSE

Motion graphics er grafik i bevægelse og kan fortolkes bredt – det er i sammensmeltning af alle ovenstående kompetencer, men stadig helt sin egen.

Simpel eller kompleks

Motion graphics bygges op omkring grafiske elementer, der helt eller delvist er animeret i 2D eller 3D – eller noget midt imellem. Den kan indeholde stillbilleder, film, karakterer, partikeleffekter, mønstre – kun fantasien sætter grænser.

Tekster, former og dimensioner

Ofte er motion graphics brugt i forbindelse med tekniske- eller instruktions film, hvor en hurtig forståelse for en kompleks fortælling er målet. Modsat ser man også nogle af de mest kreative og kunstneriske filmproduktioner indenfor motion graphics genren. Som eksempel kan nævnes titelsekvenser til spillefilm eller TV-serier.

For at holde et højt niveau, er den designmæssige proces og det visuelle forarbejde en vigtig forudsætning for et kontinuerligt visuelt udtryk gennem hele produktionen. 

FOTOGRAF I EN VIRTUEL VERDEN

Byg det, vælg materialer, belys det, vælg optik, rendere ud i lag og saml det med ultimativ kontrol over alle elementer, farver og dybdeskarphed.

Det virtuelle fotostudie

Film produceres som en sekvens af billeder. Dette betyder at udvalgte billeder kan renderes ud i meget høj opløsning og bruges til stillbilleder, posters, brochurer, web, præsentationer eller lign.

 

Visualisering og design

Vi modtager ofte forespørgsler på visualiseringsopgaver, både isoleret eller som et biprodukt af et filmprojekt. Det kunne kunne være stillbilleder hvor disse produceres fra grunden, eller via kundens materiale, for at få til at fungere som et fotorealistisk eller kunstneristiske billede. Det giver nogle friheder ift. form, overflader, lys og udtryk, som kan være svært, eller umuligt, at gengive i et fotostudie eller den virkelige verden. Har man brug for at visualisere produkter eller objekter, der ikke endnu ikke eksisterer, er 3D visualisering et fremragende værktøj.

Svært kontrollerbare elementer som f.eks. væske, kan med fordel simuleres eller bygges i 3D, så man opnår det helt perfekte udtryk. 

UDVIKLING, INTERAKTIVITET OG SPIL

Interaktiv historiefortælling er en naturlig forlængelse af vores kompetencer – både som udvikler og producent.

Interaktiv underholdning

Som skabere af god historiefortælling, smuk visualitet og forkærlighed for tekniske udfordringer, er vi ikke begrænset af en specifik måde at lave visuel kommunikation på.

Hvis et projekt fungerer bedre ved at være interaktivt, gengivet som realtidsgrafik eller designet til en specifik platform, bifalder vi muligheden for at gøre det.

Vi arbejder med branchens standardteknologier til at producere spil, interaktive installationer, e-læring mv. I vores daglige arbejde bruger vi (men ikke begrænset til) Unreal Engine og har samarbejdet på Unity-projekter.

Hos Sunday Studio har vi bygget vores eget motion capture studio (MoCap) for basale biped character animation, som vi bruger til animerede film og realtime animation, sammen med pre-vis. Vi har arbejdet med projekter med det nyeste inden for VR, AR og 3D projektion.

Gennem årene har vi også arbejdet på pipelineudvikling til andre studier og produktionshuse, på opgaver som renderfarm management software, CAD optimeringspipeline, animations- og asset værktøj til Autodesk Maya.

Services og teknologi

                                

• Konsol, desktop og mobile spil / apps.
• Interaktiv showcase og installation.
• Motion capture, virtual- og augmented reality (VR / AR).
• 3D (CAM) og postproduktion pipeline udvikling.
• Vi levere til alle de største platforme.

Platforme

                                

                                

 

I STÆRKT PARTNERSKAB

Med vores mange år i branchen og pragmatiske tilgang til film og visuel produktion, er vi den helt rigtige samarbejdspartner til dit næste projekt. Hos Sunday har vi haft stor glæde af lange og tillidsfulde relationer med vores kunder og samarbejdspartnere. Vi servicerer, direkte eller indirekte, over 50 firmaer og organisationer – derudover en række af Danmarks dygtigste reklamebureauer og produktionselskaber.

Aalborg Universitet
Aarhus Teater
Aleris Hamlet
Alexandra Instituttet
AutoMester
Bestseller
Beurer
BHJ
Biltorvet
Børnefonden
Carlsberg
Danfoss
Dansk Reklame Film
Dansk Supermarked
Danske Spil

Djurs Sommerland
DR
Ecco
Energinet
Fimus
Georg Fischer
Grohe
Hummel
Hyundai Danmark
Insero
JKE Design
Jotun
Jyllandsposten
KIA Motors Danmark
Kræftens Bekæmpelse

Lego
Lindab
LO
MAN Diesel
Mr. Herretøj
Nets
NTT Data
Nyt OUH
One.com
Orifarm
Pfizer
Region Syddanmark
Royal Unibrew
Salling
Sikkerhedsstyrelsen

SKFLeblanc
SønderjyskE
Spar Nord
Star Tour
Sunmark
Svendborg Brakes
Syd Energi
Thiele
Tivoli
Toms
Trelleborg
TV Syd
TV2 Danmark
Vestas
Zentropa